FONS ROZEROOD RU II

 

Eigenschappen van dekbeer Fons

 

06-01-2011, stamboeknummer NL0170

Fons is een erg lieve, ginger-zwarte dekbeer van middelgroot formaat met piripiri’s. Hij wordt ingezet bij onze eigen zeugen, maar is van augustus t/m december beschikbaar voor logeerzeugen (nooit meer dan één tegelijk om strijd tussen de zeugen te voorkomen).

Eigenschappen potentiële partners

  • Een logeerzeug staat geregistreerd in het stamboek van de KKVN of BKKPS.

  • Het inteeltpercentage bij biggen uit de combinatie is lager dan 6,2%. Dit kan berekend worden in ZooEasy – proefdekking.

  • De berigheid is door de fokker gedurende een langere periode bijgehouden en de datum van de verwachte berigheid is berekend.

  • De logeerzeug is op tijd ingeënt tegen vlekziekte en voor aankomst door de dierenarts ontwormd. Van de enting en ontworming wordt een dierenartsverklaring (logboek, visitebrief of factuur) overlegd.

  • Als het voor de logeerzeug de eerste keer is (en het dus nog een gelt is), is zij bij voorkeur circa 2 jaar oud.

  • Qua uiterlijk is het mooi als de KuneKunes elkaar waar nodig compenseren: een lange neus bij een korte neus, hoge poten bij lage poten, etc. Om dit in beeld te krijgen, zien we vooraf graag foto’s van de zeug.

Verblijfsduur, risico’s en kosten

 

De logeerzeug is welkom vanaf enkele dagen voor haar verwachte berigheid. Zij mag een aantal dagen na de dekking opgehaald worden, maar mag ook blijven om de volgende (eventuele) berigheid af te wachten. Indien zij opnieuw berig wordt, kan de poging herhaald worden. De zeug logeert zo maximaal 5 weken bij ons. 

De eigenaar van de zeug blijft verantwoordelijk voor de zeug, ook tijdens de logeerpartij. Mocht de zeug ziek worden of zich verwonden, zal uiteraard direct contact met de eigenaar gelegd worden. Eventuele dierenartskosten zijn voor de eigenaar van de zeug.

Het dekgeld bedraagt €250 (volpension). Dit bedrag wordt vóór de komst van de zeug voldaan. 

Waarom deze huisregels

 

Onze rotte bestaat op dit moment uit kerngezonde, lieve KuneKunes. Elk van hen is ons erg dierbaar. Hun gezondheid en welbevinden heeft bij ons prioriteit. De komst van een ‘vreemd’ varken vormt altijd een risico. Niet alle risico’s kunnen worden uitgesloten, maar bovenstaande regels kunnen wel problemen voorkomen.

Deze huisregels geven u als eigenaar van een zeug natuurlijk ook een stukje duidelijkheid! En het belangrijkste: wij zullen even zuinig zijn op uw zeugje als op onze eigen varkens, en uw zeugje evenveel liefde en lekkers geven… Weet u welkom!